Waarom jij essentiële oliën toe wilt voegen aan je haarverzorging

In deze blog ga ik je vertellen over een paar helden uit de natuur die ervoor zorgden dat mijn onzekerheid ten aanzien van mijn haar als sneeuw voor de zon verdween. ‘Hallo stralend haar en welkom nieuwe babyharen!’ Onderaan de blog zal ik een fijne combinatie van oliën delen die ik sinds januari consistent 1 a 2 keer in de week toevoeg aan mijn haarverzorgingsroutine.

Een paar fantastische, pure oliën uitgelicht

Een moment van self-care hoef je niet te verdienen, maar mag je wat mij betreft bovenaan je prioriteitenlijstje zetten. Terwijl de kinderen even aanrommelen voor het bedtijdritueel, zet ik mijn haar in een wip en een zucht in de olie, zet het vast en de volgende ochtend was ik mijn haren hoe ik het gewend ben. In veel shampoo’s zit zo weinig van de oliën en voedende producten die op de voorkant groots vermeld staan, dat dit jouw haar onmogelijk kan herstellen of die boost kan geven waar je zo op hoopte.

Al die oliën die zo goed zijn voor je haar, smeer je liever in zijn pure vorm in je haar voor dat ‘wauw-effect’.

Kies een van de volgende oliën of maak een mooie mix die je verdund met een draagolie die passend is bij wat jij je haar mee wilt geven. De natuur heeft alles in huis en ik ga je proberen in het kort een indruk te geven van een aantal essentiële oliën en wat ze jouw huid en haar kunnen bieden:

Rozemarijn zorgt voor een goede doorbloeding, waardoor de haarwortel beter gevoed kan worden en het haar sterker en steviger wordt.

Tea tree helpt je haar te versterken en helpt het mooi en gezond te houden. Ook zeer geschikt bij de behandeling van roos.

● De olie die verkregen wordt uit Cederhout staat erom bekend de hoofdhuid te reinigen en de bloedsomloop te verbeteren, een gezonde groei te stimuleren, dunner wordend haar te verminderen en haaruitval te vertragen. De aardende werking van deze boom-olie maakt het een van mijn favorieten.

● Nog zo’n breed inzetbare olie is Lavendel. Deze olie helpt jeuk te verzachten, stimuleert haargroei en verzorgt droog haar.

Tijm is naast gebruik in de keuken ook zeer geschikt voor in je haarverzorging vanwege de anti-schimmel en anti-septische eigenschappen. Dit maakt de olie ook goed bruikbaar tegen roos.

Hoe gebruik je essentiële oliën voor je haar?

Je hebt een olie gevonden die jij de komende tijd wilt gaan gebruiken, en nu? Hieronder geef ik je een aantal tips mee en deel ik wat ik zelf gebruik, zodat jij aan de slag kunt. ● Gebruik verdunde essentiële oliën in het haar na het wassen voor een mooie glans of als haarparfum ● Voeg een paar druppels toe aan je shampoo of conditioner ● Maak met bijvoorbeeld Tea tree een scrub voor je hoofdhuid. ● Maak een haarmasker en laat deze een nachtje zijn werk doen. Na de geboorte van mijn laatste kindje en flink wat haaruitval verder kon ik alleen maar hopen dat de dun begroeide plekken op mijn hoofd weer wat voller zouden worden. Nou had ik nooit een heel dikke bos haar, maar consistent extra liefde en aandacht moet goed doen dacht ik. Momenteel ben ik op het punt dat ik ervan kan balen als ik spontaan mijn haar besluit te wassen en deze niet in de olie heb gezet voor die tijd. Wát een enorme boost krijgt mijn haar mee na een masker met essentiële oliën.

Voor het haarserum dat ik gebruik, voeg ik in een druppelflesje van 30 ml, 8 druppels van lavendel, cedarwood en rozemarijn toe, aangevuld met jojoba olie. Van dit mengsel verdeel ik bovenop, rechts en links een aantal druppels door mijn haar en masseer het even kort in. Zo simpel en zo’n geweldig effect.

Via de pagina van IPLOILS helpen we je graag verder met alles rondom het gebruik van de oliën. Je kunt er terecht voor je vragen, maar ook het bestellen van de losse producten. Helemaal leuk om te horen met welke olie jij aan de slag gaat en wat het voor je doet!

Disclaimer:

Essentiële oliën zijn een natuurlijke aanvulling op de gezondheid en géén vervanging. Deze informatie is niet bedoeld om diagnoses te stellen of medische raad of behandelingen te vervangen. Mocht je klachten ondervinden, neem dan altijd contact op met jouw huisarts. Raadpleeg daarnaast jouw huisarts als je zwanger bent en/of medicatie gebruikt en vragen hebt over het gebruik van essentiële oliën in jouw dagelijkse routine.
Loading...