Hoe maak je de diffuser schoon en behoud je de optimale oliegeur?

Nu je een Young Living aroma diffuser in huis hebt, wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk plezier van hebben. Waarschijnlijk staat je diffuser regelmatig uren achter elkaar aan. En wissel je net als wij regelmatig van essentiële oliën. Om te zorgen dat je jouw favoriete geur zo lang mogelijk kan ruiken, is het belangrijk dat je de diffuser regelmatig schoonmaakt. Op deze manier voorkom je ophoping van olieresten en werkt de diffuser op zijn best.

Hoe onderhoud je een diffuser?

Het schoonmaken is snel gedaan. We raden aan om na ieder gebruik je diffuser uit te spoelen met water en deze 1 à 2 x per maand te reinigen.

  1. Zet de diffuser uit en haal de stekker uit het stopcontact.
  2. Veeg het reservoir schoon met een natte katoenen doek.
  3. Doe een scheutje natuurazijn in de diffuser en vul aan met (gefilterd) water. Laat de diffuser een kwartier aan staan (in de hoogste stand). Doe dit bij voorkeur met de ramen open, zodat de ruimte goed geventileerd is.
  4. Giet het overgebleven water weg.
  5. Doop een wattenstaafje in ontsmettingsalcohol om de ultrasone plaat schoon te maken. De ultrasone plaat is het zilveren plaatje in het midden. Dit deel van de diffuser is kwetsbaar, dus doe dit voorzichtig.
  6. Spoel het reservoir met water en wrijf vervolgens droog met een zachte doek.
  7. Even een doekje over de buitenkant van je diffuser voor de finishing touch.

Heb je de Aria diffuser met de glazen koepel? Gebruik voor het reinigen van de koepel de glasreiniger spray van Thieves.

Je diffuser is schoon! Het is zo gepiept. Sluit je diffuser weer aan, vul aan met water. Het enige wat je nog hoeft te doen is je favoriete essentiële olie toevoegen. En diffusen maar die heerlijke geuren!

Wil je de diffuser weer mooi wit hebben aan de binnenkant?

Ondanks dat je regelmatig je diffuser reinigt, kan er toch een bruin laagje komen aan de binnenkant. Mogelijk zijn er toch wat essentiële olie opgehoopt in je diffuser. Krijg je dit er niet af met de bovenstaande stappen? Gebruik een klein beetje Thieves Kitchen & bathscrub zo kun je voorzichtig de diffuser aan de binnenzijde schoon wrijven. Let op: zorg dat je de scrub niet in de ultrasone plaat wrijft, dit plaatje kun je daar mee beschadigen. Spoel de diffuser goed uit met water en wrijf met een zachte doek droog. Nu is je diffuser weer zo goed als nieuw!

Hoe vaak reinig jij je diffuser?

Disclaimer:

Essentiële oliën zijn een natuurlijke aanvulling voor de gezondheid, en géén vervanging. Deze informatie is niet bedoeld om diagnoses te stellen, of medische raad of behandelingen te vervangen. Mocht je klachten ondervinden, neem dan altijd contact op met jouw gekwalificeerde huisarts. Raadpleeg daarnaast jouw huisarts als je zwanger bent en-/of medicatie gebruikt en vragen hebt over het gebruik van essentiële oliën in jouw dagelijkse routine.

Deze blog is geschreven door Je Puurleven (@jepuurleven) | Instagram.

Loading...